sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Vespa

Mopo on nyt kuukauden ajelun jälkeen osoittanut todellisen luontonsa. Siinä on vika. Ostin rakkineen tammikuussa liikkeestä käytettynä ja pahoin pelkään että vika oli myyjällä tiedossa. Heitin nimittäin oston yhteydessä repliikin "ei mulla ole mitään syytä epäillä etteikö se olisi kunnossa", jolloin kauppias piti millisekunnin liikaa taukoa ja sanoi, että "eihän se uusi ole". Moni kakku päältä kaunis ajattelen nyt, mutta silloin ajattelin, ettei siinä voi olla mitään vikaa kun on niin hyvin pidetty ja kaveritkin sanoo, että on kuin uusi.

Kerkesin ajella kolmisen viikkoa kun tuli ensimmäinen kuumempi päivä. Mopo alkoi temppuilla risteyksissä, liikenneympyröissä ja valoissa. Kun hiljensin tai pysäytin ja lähdin uudestaan liikkeelle kierrokset ei nousseet normaalisti ja mittari näytti kahtakymppiä ja pysähtyi siihen.

Soittelin heti seuraavana päivänä huoltoon ja sain ajan viikon päähän. Pari päivää pidin mopoa parkissa mutten malttanut odottaa huoltoa ja lähdin ajelemaan sillä, eikä skootterissa yllättäen enää ollut mitään vikaa. Se pelasi aivan kuin ennenkin.

Vein silti mopon huoltoon, koska oli sovittu että tehdään siihen 12000 km huolto samantien. Huoltomies ei oikein osannut sanoa mitään diagnoosia, koska "siinä pitäisi olla se vika päällä", mutta yhdessä arveltiin, että jospa häiriö poistuisi isommassa huollossa ja näin se myös teki, viikoksi.

Viime torstaina vika jälleen ilmestyi aivan yllättäen ja myös häipyi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Päätin että testaan mopoa ja ajan sillä perjantaina niin kauan että se alkaa jälleen temppuilla. Läksin kahvireissulle 35km päähän. 30km:n kohdalla mopo alkoi nykiä ja se oli siinä. Vika jäi pahemmin päälle kuin koskaan aikaisemmin ja ehti jo käydä mielessä mopon jättäminen parkkiin ja paluu linja-autolla, kunnes kierrokset taas nousivat sen verran että päätin yrittää takaisin kotiin.

Sain sen sitten lopulta ajettua erinäisten vaarallisten vaiheiden jälkeen kotikaupunkiin ja huoltoliikkeeseen. Huoltomies ajoi skootterilla, totesi sen rikkinäiseksi ja diagnosoi vian liittyvän bensan syöttöön. Mä toivon ja rukoilen, että sieltä löytyisi joku järkevä korjattavissa oleva selitys. Jos ei löydy pitää viedä toiseen korjaamoon ja jos ei sielläkään löydy, pitää myydä se rikkinäisenä ja polkuhinnalla eteenpäin. Voi perseen perse, sitä en haluaisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...