keskiviikko 7. elokuuta 2019

Velkasaarna osa 1

Ajauduin nyt aamusta pitämään kevyen velkasaarnan nuorelle ihmiselle, joka selvästi näyttää joutuneen pieneen ylikulutustilaan.

Sattui nimittäin niin, että pari viikkoa sitten jeesasin erästä nuorta harrastuskaveriani yllättävällä tavalla. Tytöllä oli sellainen tilanne, että piti laittaa rahaa harrastustilille, jotta pystyi jatkamaan tekemisiään, mutta pankkikortti jolla oli rahaa (tai myöhemmän tiedon mukaan ilmeisesti 2000e:n luottoraja) oli kotona. Matkaa kotiin ja takaisin oli 300km ja tyttö mietti miten hän saisi kortin saman päivänä itselleen.

Käytiin läpi vaihtoehtoja ja totesin, että minä voin lainata hänelle riittävän summan ja hän hoitaa rahat mulle takaisin heti seuraavalla viikolla, kun menee käymään kotonaan. Hän ensin asiaa hieman ihmetteli, mutta suostui lopulta järjestelyyn jossa minä yhdessä toisen kaverin kanssa lainasimme hänelle rahaa yhteensä 650e eli 325e/nuppi. En nähnyt asiassa mitään riskiä, koska tyttö on osa tiivistä harrastusyhteisöä, tosin aika tuore jäsen, mutta tulisimme tapaamaan jatkuvasti, joten ei hän kehtaisi olla tämmöistä asiaa hoitamatta. Tämä tapahtui siis perjantaina ja palautuspäivä sovittiin heti seuraavan viikon alkuun.

Odottelin rauhassa alkuviikon, koska ajattelin, että siinä menee se perinteinen kaksi pankkipäivää, mutta torstaina laitoin viestin, jossa kysyin onko hän laittaut jo rahan tulemaan mulle päin, kun pankissa ei näy mitään. Tyttö vastasi ettei ole vielä laittanut rahaa, mutta laittaa huomenna.

En kysellyt häneltä asiasta viikonlopun aikana, koska oletin rahojen tulevan maanantaina. Tapasimme myös maanantaina emmekä puhuneet asiasta, koska ajattelin että ehkä ne tulee vasta tiistaina. Jotenkin hemmetin noloa kysellä omien rahojensa perään. Luultavasti asia vaivasi myös häntä, mutta hän ei pystynyt ottamaan asiaa puheeksi, ei myöskään hoitamaan sitä. En tiedä miksi.

Tiistaiaamuna menin lopulta aamupalaansa syövän tytön viereen ja kysyin että oletko sä hoitanut sen homman mikä sovittiin. Mulla taisi olla pikkuisen tuima sävy, koska tyttö säikähti ja sanoi "minä unohdin sen". Etkä unohtanut, sanoin. Nyt hoidat sen ja heti.

Tiistaina iltapäivällä, viikko alunperin sovitun ajan jälkeen, raha oli tullut tilille. Meillä taitaa olla sama pankki. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...