torstai 12. syyskuuta 2019

Vuosi bloggaamista ja sijoitusstrategia

Blogi täytti elokuun lopussa ihan huomaamatta vuoden. Aloitin Pennon ja blogin suunnilleen samoihin aikoihin ja ne molemmat tukevat säästämistä, vaikkei se aina näytä siltä.

Olen julkaissut vuoden aikana 75 kirjoitusta ja lukijamäärä on vakiintunut jonnekin 80-120 lukijan välimaaston. En siis ole kovin suosittu, mutten täysin epäkiinnostavakaan. Siis juuri samanlainen kuin oikeassa elämässä. Ihminen ei kovin kauas itsestään pääse vaikka kuinka etäännyttäisi.

Kai tätä talousblogiksi voi kutsua. Sijoitusblogi tämä ei ainakaan ole, koska en kauheesti lätise sijoituksistani. Sijoittamiseni on yksinkertaista ja tylsähköä. Sijoitan pelkästään rahastoihin. Rahastoja on yhteensä seitsemän joista kolme on Nordnetin pohjoismaisia superrahastoja (Suomi, Ruotsi ja Norja), yksi amerikkalainen ETF ja lisäksi Nordnet Smart 5
 . Nortnetin rahastojen lisäksi mulla on kaksi on S -pankin rahastoa. Näihin kaikkiin menee  25-50e säännöllisesti eli yhteensä joku 220e/kk. Lisäksi palkasta siirtyy reilu satanen ylimääräistä Nordnettiin ja ostan sillä satunnaisesti lisää superrahastoja. Siis silloin kun satun käymään kattomassa salkkua ja joku rahastoista on punaisella niin ostan sitä lisää. Elokuussa kaikki superrahastot oli miinuksella, nyt ne on taas nousseet. Odotan Joulukuuta. :) 

Loput mitä palkasta jää, lihottaa puskuria. Siirrän sieltä välillä rahaa takaisin käyttötilille, niin kuin tänään kun ostin kahdet kengät yhteishintaan 188e. Enimmäkseen suunta on kuitenkin puskuriin päin.

Kuvittelen että on viisasta pitää rahaa enemmän puskurissa kuin työntää sitä rahastoihin juuri nyt. Kurssit on niin korkealla ja kohta se romahdus tulee ja muuta sellaista. En tiedä. Ei ole niin älyttömän isoista summista kyse mun elämässä.

Puskuri on mulle myös harrastusrahasto, koska en ole lähtenyt siihen että mulla olis kauheasti pankkitilejä erilaisiin tarkoituksiin. Kerään puskuriin syksyn aikana niin paljon kuin ehdin, koska talvella siirtyy aika paljon rahaa seuraavan kesän harrastushommiin ja harrastusvälineen huolto maksetaan sekin talvella.

Yhtään en tiedä olenko hajauttanut liikaa vai liian vähän.  Olen tyytyväinen rahastoihini, sijoitan niihin saman summan joka kuukausi enkä ole lähtemässä suoriin osakesijoituksiin. Tarkoitus olisi että rahastoihiin menee vain sitä rahaa jota en arkeen ja harrastuksiin tarvitse. Pyrin siihen että rahat saavat olla rahastoissa ainakin vuoteen 2032. Tää on vissiin sitten se mun sijoitusstrategia ja siinä pysytään. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...