torstai 12. marraskuuta 2020

Pienet asiat

Kevään etätätyöt siirsivät kotitoimiston olohuoneen sohvalta pieneen lapsilta tyhjäksi jääneeseen huoneeseen ja samalla muuttui muutama muu pieni asia. Enää läppäri ei ollutkaan sylissä pitkin iltaa, blogien seuraamien jäi ja mikä surkeinta myös talouden yksityiskohtainen seuranta Pennossa alkoi pikkuhiljaa unohtua. Myös tämän blogin päivittäminen on jäänyt ihan kokonaan, joka on harmi, mutta inhimillistä. Into uusiin asioihin säilyy useimmilla noin kaksi vuotta ja minulla keskimäärin puolitoista. 

Se ettei naama ole läppärissä kaiken aikaa on pelkästään hyvä asia ja pennoa voisin päivittää puhelimella eli koneen siirto sohvalta työhuoneeseen on puhdas tekosyy heittäytyä vanhoihin tottumuksiin, jossa raha saa kulua tai säästyä ilman seurantaa.

Olen yrittänyt palata Pennon käyttäjäksi muutamia kertoja, mutta laiskuus on estänyt. Kulutuksen seuraaminen olisi hyvä asia, mutta edellinen seuranta kertoi kyllä tosi hyvin kulutukseni suunnat. Harrastukseen menee paljon rahaa ja muuten olen sangen kohtuullinen.

Ei mulla sikäli hätää ole, että rahaa on vuoden aikana säästynyt noin 2500e joka ei ole paljon, mutta kuitenkin selkeästi plussan puolella. 
Lisäksi harrastustilille etukäteen maksettua rahaa on 2600e joten karkeesti ottaen ensi vuoden harrastaminen ei maksa mitään.Iso ulkomaanmatka jäi tekemättä koronan takia, joten siihen tuo säästynyt summa käytännössä kokonaan perustuu. Voi olla että sama matka toteutuu ensi elokuussa ja pankin tileillä on sitä varten riittävästi rahaa. 

Kesällä poikkesin sijoitussuunnitelmasta, koska kevään koronasyöksy ahisti jonkun verran ja päätin myydä suurimman osan rahastoistani. Norjan indeksirahaston jätin myymättä koska se on pysynyt iloisesti miinuksella jo parisen vuotta. Äsken kävin katsomassa, niin Norja olikin ylättäen noussut tosi paljon, mutta oli edelleen vähän miinuksella. Kaikki muut rahastot myin heinäkuun lopulla ja Nordnettiin jäi tästä syystä iso määrä käteistä jota olen alkanut palauttaa rahastoihin takaisin heti myynnin jälkeen. Tässä toimessa ei varmaan ollut mitään järkeä, mutta uskoin että syksy laskee toisen aallon myötä kurssit uudestaan ja varauduin siihen että olisi siinä vaiheessa enemmän käteistä millä ostaa alhaalta. 

Tällä hetkellä siis palauttelen pikkuhiljaa rahoja takaisin rahastoihin ja laitan Nordnettiin vain 100e/kk lisää rahaa. Kaiken muun säästän säästötileille ja odottelen kurssien laskemista. Varmasti kymmenen vuoden päästä harmittaa, mutta tällä taktiikalla nyt menen. Käteissäästöt kasvaa muutaman satasen/kk ja se on nyt ihan hyvä. 

Palaillaan.... toivottavasti vähän nopeammin kuin viimeaikoina on ollut tapana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...