keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Sijoituskatsaus

 Ihan hirveästi ei ole ollut viimeisen kahden vuoden aikana listautumisanteja ja koska olen enemmän rahastotyyppi ei osakkeita ole edelleenkään kuin kahta laatua. Omistan 208 Nokian osaketta ja 150kpl Fodeliaa. Fodelia on 22% plussalla ja Nokia 10% miinuksella. Euroissa nämä summat ei kummoisia ole, koska sijoitukset o niin pieniä.

Ostin Fodeliaa 20.8  87kp hintaan 8,34e/kpl kun sen kurssi oli laskenut 2,3e huipuista. No se jatkoi sitten vielä laskemistaan yli euron, mutta on nyt kääntynyt takaisin nousuun ja on tällä hetkellä suunnilleen siinä missä sitä viimeksi ostin. 

En suoraan sanoen ymmärrä tota osakekauppahommaa, koska nyt kun katon Fodelian käppyröitä, niin sen hinta on ollut 20.8.  7,9e ja minä ostin sitä samana päivänä hinnalla 8,34 eli tarkoittaako tämä nyt sitä että ostin väärään aikaan päivästä vai sitä että kaupat tapahtui oikeasti jonain muuna päivänä jolloin hinta olikin vähän noussut. No ihan sama. Ostin kuitenkin sitä lisää koska sen on tarkoitus olla mulla pitkään ja uskon, että sen arvo tulee joskus olemaan paljon enemmän tai vaihtoehtoisesti se myydään muutaman vuoden päästä jollekin isommalle. 

Ostin Fodeliaa listautumisannista ja sen jälkeen on ollut pari antia joihin en ole osallistunut. Toista en muista ja Mustiin ja mirriin en osallistunut koska se oli mielestäni outo ja kallis. 

Outo ja kallis on myös Nordnet johon laitoin tänään minulle ison panoksen. Varasin 212 osaketta eli maksimillaan joku 2200e. Päätin sijoittaa Nordnettiin ne rahat mitä heinäkuun alun rahastomyynneistä oli jäljellä. Olen sijoittanut niitä pikkuhiljaa takaisin rahastoihin, mutta jäljellä oli vielä 2600e joista nyt laitoin tähän antiin sen 2200. Selvää on että anti ylimerkitään eikä tililtäni lähde tota summaa mutta saan nyt niitä sen minkä saan. Tämä voisi olla sellainen osake, jonka ostaa ja myy samantien, mutta toisaalta tulen saamaan niitä sen verran vähän, että hyöty nopeasta myymisestä on euroissa kovin pieni. Luultavasti siis pidän ne osakkeet mitkä saan.

Eli siis näin tässä on käymässä että indeksirahastoista siirrytään pikkuhiljaa osakkeisiin. Onneksi ei ole rahaa kovin ihmeitä ostella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...