perjantai 1. tammikuuta 2021

Nollasin Pennon

 Uusi vuosi ja toive vuodesta jolloin kulutetaan vain vähän innosti ottamaan Pennon uudestaan käyttöön. Toivon pääseväni uudestaan rytmiin, jossa kirjaan kaikki menoni ylös ja näen kuluttamiseni todellisuuden. Aiempi Penno -päivittäminen kesti puolitoista vuotta ja toimi hyvin siihen saakka kunnes siirsin koneen olohuoneen sohvalta työhuoneeseen. En aio palauttaa läppäriä sohvalle, mutta yritän muistaa ottaa iltarutiiniksi talouskirjanpidon. 

Tiedän että heti Tammikuussa tulee pari isompaa menoa. Maksan mopon pakolliset vakuutukset ja ostan keilailuvälineet. Kausikorttia en ihan vielä osta, vaikka keilahalli tuskin menee kiinni kulkutaudin takia, koska ei ole vielä mennyt.Yksityiset liikuntapaikat saa olla auki, kunnalliset on kaikki kiinni. Vähän erikoista, mutta näillä mennään. Kausikortti kannattaa jo kerran viikossa keilailulla, joten se tulee hankintalistalle kunhan tilanne tasoittuu. 

Tyypillistä että aloitan "älä osta mitään" -vuoteni hankkimalla uusia harrastusvälineitä. Ehkä pitäisi lisätä lainausmerkkeihin vielä sana "turhaa" koska etenkään tässä iässä liikuntavälineet, jotka tulee käyttöön, eivät ole turhia hankintoja. 

Polven nivelrikko rajoittaa liikkumistani ja valintojen ulkopuolella on mm. ihanan ilmainen kävely. Tällä hetkellä en pysty lenkkeilemään polvien takia lainkaan ja pyöräily on toistaiseksi poissa kuvioista liukkauden vuoksi. Haluan liikuntaharrastuksen ja keilailu tuntuu just nyt järkevältä monestakin syystä. Halli on lähellä ja polvet tuntuu sitä kestävän. Keilailun lisäksi käyn jumppaamassa työpaikan kuntosalilla joka on ilmainen. 

Mukava ajatus aloittaa Penno puhtaalta pöydältä. Vahat numerot on poistettu pysyvästi ja uudet merkinnät alkavat tänään. Paitsi että tänään voi helposti tulla "älä osta mitään" -päivä. 

3 kommenttia:

  1. Mä käytän pennoa enimmäkseen kännykällä kun syötän tietoja. Tarkastelen sitten koneella graafeja.

    VastaaPoista
  2. Eipä jatkunut minulla pennon pitämien pitkään tällä kertaa. En vaan enää tunnu pääsevänn siihen kiinni. Silloin kun pidin sen puolitoista vuotta joka päivä niin toimi kyllä hyvin, mutta sitten vaan se alkoi jäädä.

    Olen varma että luonnostaan vastustan kontrollia jota myös Penno edustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pennoa pitää jatkaa vaikka tuntuisikin että se on rasite.

      Pitkäjänteisyys on taloudenhallinnan voitto.

      Poista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...