maanantai 24. joulukuuta 2018

Joulu meni jo

Koska lapset ovat isoja ja heillä on poikaystävien kautta muitakin joulunviettopaikkoja, päätettiin tänä vuonna pitää aatto jo aatonaattona. Siksi pystyn nyt jo melko hyvin analysoimaan joulun aiheuttaman kulutuksen. Penno näyttää, että lahjoihin ja hyväntekeväisyyteen on mennyt 515,30e. Ruokaan ei ole mennyt tavanomaista enempää, koska puolison yrityksen henkilökuntaruokailusta jäi niin paljon sapuskaa tähteeksi, että selvisin jouluruoista 25 eurolla. Hävikkiruokajoulu tänä vuonna ja jos multa kysytään niin vois olla aina.

Vielä tulee toivon mukaan menemään 50e yhteen lahjaan. Lupasin puolisolle 50e uusiin silmälaseihin jos ne lasit ilmestyy sen päähän tammikuussa. Tämä tarina juontaa juurensa viime joulusta, jolloin ostin hänelle 80e:n lahjakortin silmälasikaupaan. Lahjakortilla oli vuoden käyttöaika, mutta eihän niin pitkällä ajalla löytynyt koskaan aikaa käydä niitä hankkimassa. Nyt sovittiin silmälasikauppiaan kanssa, että laitetaan kuukausi jatkoaikaa ja minä lupasin miehelle 50e lisää laseihin, jos ne lasit ilmestyy hänen päähänsä. Saas nähdä löytyykö yrittäjältä nyt aikaa lasien uusimiseen. Jotkut asiat on joillekin vaan niin vaikeita.

Niin kuin fiksut tekevät, ensi jouluun voi alkaa varautua jo nyt. Mulla se tän joulun perusteella tietää sitä, että jokaisesta puskuriin siirtyneestä kuukausierästä 50e on joulurahaa. Tai toisin laskien, jos pyrin siihen että puskurissa on aina vähintään 5000e niin joulukuussa siellä on 5600e. Just nyt siellä on 6500e joka on lähes koko varallisuuteni, mutta kevät on tulossa ja kevään mukana muutama isompi harrastusmeno, että säästää tarttee ahkerasti.

Rahastoihin on mennyt joulukuussa vain 125e. Täytyy varmaan käydä nyt tutkimassa sitä Nordnettiä, että saisin sinne automaattisiirtona satasen, joka kuukausi niihin superrahastoihin, niin ei jäisi se itelle luvattu eläke säästämättä. S -pankin rahastoihin pitäis kanssa mennä jatkossa satanen kuussa jos osaisin oikein säätää siellä ne asiat.

Hyvää joulua. Tehdään ensi vuodesta tasapainoien ja turvallinen vuosi itellemme ja muille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...