keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Puskuri on kasassa

Kattelin tuolla aiemmista postauksista että 18.9  asetin tavoitteeksi vuoden 2019 loppuun mennessä että säästötilillä ja rahastoissa olisi yhteensä 10 000e. https://vacciniumoxococcos.blogspot.com/2018/09/tavoitteet.html

Puskuritilillä ei ollut silloin yhtään rahaa, koska olin vipannut puolisolle isomman summan, josta osa on vieläkin palautumatta. Lisäksi ostelin fillareita ja joulumatkoja syksyllä joten vähät säästöt menivät niihin. Rahastossa oli silloin 2600 euroa ja ehdin saada sinne 600e lisää ennen kuin lopetin rahaston.

Nyt kun olen tehnyt tätä pankinvaihtoprosessia niin päätin samalla lopettaa edellisen pankin kalliskuluisen rahaston ja rakentaa viimein käteispuskurin. Rahasto oli muutaman euron miinuksella ja lisäksi piti maksaa pankille kuluja 0,5% niin hävisin tällä kehnolla ajoituksella pari kymppiä, mutta toisaalta voitan pankin vaihdolla joka kuukausi vähintään 12e joten tämä tappio on nopeasti korjattu. 


Avasin samassa prosessissa rahastot sekä S -pankkiin että Nordnetin superrahastoihin ja alan pikkuhiljaa kerätä näihin eläkerahastoa. Samalla kasvatan myös puskuritiliä sillä ajatuksella että voin aina maksaa sieltä isommat harrastusmaksut pois ja sijoittaa enemmän rahastoihin jahka kurssit oikeasti joskus laskevat. Pyrin että säästötili ei koksaan menisi alle kahden kuukauden nettopalkkaa. Että olisi aina se vihon viimeinen hätävara jos jotain katastrofaalista tapahtuisi.

Nyt mulla sitten on, eka kertaa elämässä, se kolmen kuukauden nettopalkkaa vastaava puskuritili, joka tulee nykyään päivittäin jossain uutisessa vastaan. Eilen tuli veronpalautukset. Yhdistin palautukset, entisen rahastosäästön ja muut syksyn aikana säästyneet sataset puskuriksi. Tilipäivään on kaksi päivää ja minulla on rahaa sekä käyttötilillä, säästötilillä että rahastoissa. Huh huh tätä omistamisen taakkaa. :)

4 kommenttia:

 1. Jes, niin on tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Harmillinen ajoitus tuossa lunastuksessa, mutta hyvä että hintavat pankin palvelumaksut on nyt historiaa. Itsekin säästän jokusen kympin kuussa pariin superrahastoon. Syksyllä otin lisäksi käyttöön kuukausisäästön ja sitä kautta hajautin sijoittamista maailmanlaajuiseksi ETF-rahastojen kautta. Uutena Nordnet asikkaana koin Nordnet-koulut hyvinä tietolähteinä, joskin toki pyrkivät markkinoimaan omia tuotteitaan tuota kautta.

  VastaaPoista
 3. Ei mua oikeesti harmita ton ekan rahastoni lunastuksen miinukset. Pieniä summia olen säästänyt niin ei se isoimmillaankaan ole ollut kuin muutaman kympin voitolla.

  Minä pikkuhiljaa harjottelen sitä Nordnettiä. Avasin superrhasto Suomen ja Norjan. Ruotsin varmaan avaan vielä. Noi superrahastot tosin näytti aika riskisiltä minun makuun, joten en tiedä miten isoja summia viitsin niihin laittaa. Pitäs kai vaan uskaltaa luottaa.

  VastaaPoista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...