tiistai 26. marraskuuta 2019

Lahjoita tänään -päivä

En tiedä miksi olen skipannut talousblogilistaltani Juliaihmisen. Kenties siksi, että siellä on niin paljon perhe/pikkulapsijuttuja etten ole sen aiheen enää kokenut koskettavan. Tänään blogi pomppasi blogit.fi sivuston etusivulle ja koska juttu näytti talousjutulta päätin poiketa.
Juttuun pääsee tästä. 
https://www.lily.fi/blogit/juliaihminen/iso-laiva-kaantyy-eli-helsingin-yiopiston-hiilineutraali-sijoitussalkku/   Hiilineutraalit rahastot kiinnostavat ja kunhan Helsinginn yliopiston lista näistä joskus ilmestyy niin saatan miettiä sijoituksiani uusiksi.

Kun muutama vuosi sitten erosin kirkosta päätin että lahjoitan kirkollisveroni kuukausittain itse valitsemiini hyviin tarkoiituksiin. Näin toiminkin parin vuoden ajan, mutta selkeesti on ote lipsunut ja vaikka pennosta voi nähdä, että lahjat ja hyväntekeväisyys kategoriassa on aika paljon kuluja, ne ovat viime aikoina ehkä painottuneet enemmän sinne lahjojen suuntaan. Päätinkin erottaa  lahjat ja hyväntekeväisyyden omiksi kategorioikseen ja jos nyt oikein muistan niin tonne hyvän puolelle ei ole sen jälkeen kyllä ilmestynyt mitään.

Maailma on täynnä paikkoja jonne kaataa syyllisyydentakkaa hyväosaisuudestaan. Naisten pankki on yksi mulle läheisimmistä ja sitä tulen toki tukemaan jatkossakin. Nyt päätin laittaa marraskuun kirkollisveron yllä olevan linkin päivityksestä löytämälleni Helsingin Yliopiston syöpätutkimukselle. 
https://www.helsinki.fi/fi/lahjoita/auta-loytamaan-uusia-ratkaisuja-syovan-hoitoon-lahjoita-tanaan Yliopistolta löytyy mittava määrä myös muita rahastoja joista varmasti löytyy itselle läheinen kohde jota tukea. Eikä summan tarvitse olla iso. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...