tiistai 14. huhtikuuta 2020

Palkkoja ja lomautuksia

Mun työpaikka on sellanen, että se saa aika isosti kaupungilta avustuksia ja kun kaupungin talous on "yllättäen" aika perseellään, niin avusten leikkaus näkyy suoraan työpaikkani mahdollisuudessa pitää jengiä töissä. 

Saatiin siis jo ennen tätä korona-aikaa, eli viime vuoden puolella tietää, että tälle vuodelle tulee muutamia lomautuspäiviä. Lopullinen määrä oli 5 eli lomautukset menee kokonaan omavastuun piikkiin, eikä saada mitään työttömyyskorvauksia näiltä päiviltä. 

Mun käteen jäävä palkka liikkuu normaalisti suunnilleen 1630e-1850e välissä. Palkka muodostuu peruspalkasta ja lisistä. Toi 1630 on ns. kesäpalkkaa, jolloin saadaan pelkästään peruspalkka ilman mitään lisiä. Ja 1850 on ns. huippupalkka ja sen yli ei juurikaan mun töissä pääse, ellei ole pitänyt alkuvuodesta liian suurta veroprosenttia ja tasaa sitä loppuvuodesta. 

Tänä vuonna Neljän ensimmäisen kuukauden palkat on liikkuneet haarukassa 1592e-1773e. Mulla lomautukset vaikuttaa maalis ja huhtikuun palkkoihin. Molemmat kuukaudet on normaalisti sieltä paremmasta päästä, koska lisiä tulee näissä kuissa ihan kivasti. Maaliskuun kaksi lomautuspäivää ei käytännössä näkynyt mitenkään koska maaliskuun palkka oli vain 35e pienempi kuin Helmikuun palkka ja pysyi vielä 1700 euron yläpuolella. Huhtikuun kolme lomautuspäivää nääkyy jo vähän selvemmin. En muista milloin olisin saanut palkkaa alle 1600e ja nyt se raja alittui 8:lla eurolla.

Koska elän kahden hengen taloudessa, olen velaton ja vuokra on kohtuullinen, toi 1592e riittää kyllä ja erityisesti nyt kun kaikki on kiinni eikä kulutusta paljoa ole. Lisäksi mulla on kahden tonnin puskuri just tämmösiä asioita varten, mutta näytäis siltä että siihen ei tartte  koskea.

Sen verran tein muutoksia normaaliin, että kun normaalisti siirrän harrastustilille 250e/kk niin nyt jätin tämän väliin. Harrastustilillä on riittävästi rahaa kesän harrastamiseen ja tässä kuussa tulee maksettavaksi 250e Vespan vakuutuksia. Pieni kompensaatio siis pääharrastuksesta sivuharrastukseen.

Jos rahaa jää säästöön, tuskin sitä paljoa jää, niin se menee kokonaisuudessa puskurin vahvistamiseen. Toukokuussa on kesäloma ja silloin palkka on jossain 1600e:n kieppeillä ja kesäkuussa tulee lomarahat, jotka saa mennä kokonaisuudessaan puskuriin, koska heinäkuussa ollaan 15 päivää koronan aiheuttamalla lomautuksella ja puskuria saattaa silloin tarvita. Näistä päivistä pitäisi saada työtömyyskorvausta ilman karensseja, koska karenssipäivät on pidetty jo nyt keväällä ja taitaa noi koronalomautukset muutenkin mennä ilman karenssia.

Jätän nyt toistaiseksi kuukausikatsaukset pitämättä. Pennoa pidän itselleni edelleen, vaikka motivaatio kaiken kirjaamiseen on ollut välillä täysi nolla. Kuukausikatsaukset on aika tylsiä, en juurikaan jaksa niitä muidenkaan blogeista lukea ja näyttäis siltä että mun blogini lukijamäärissä kuukausikatsaukset on kaikkein vähiten luetuja. Eli päivitellään muilla asioilla jatkossa.
3 kommenttia:

 1. Joo se on varmaan ihan totta, että kuukausikatsaukset ei aina ole niitä kaikista jännittävimpiä postauksia. Itekin tulee usein alotettua lukemaan joitakin, muttei sit jaksakaan lukea loppuun, varsinkin jos on kovin tarkkaa tilitystä kunkin euron käytöstä. Omat kuukausikatsaustekstit taas usein vähän lähtee lapasesta ja niihin tulee kirjoteltua millon mitäkin, otsikko ei kuvaa aihetta, kun nimeän ne aina vaan x:kuun tilannekatsaus.

  Mä kirjotan niitä ennen kaikkea itselleni muistiinpanoiksi. Niihin on tullut itseasiassa palailtua aika usein tarkastamaan lukemia. Lukijoita mun tilannekatsauksilla on hyvin vaihtelevasti, jotkut niistä jostain syystä on keränneet tosin suhteessa paljonkin lukuja ja toiset taas ei niinkään. Ite oon lähinnä ihmetellyt sitä, että niitä kuitenkin lukee suht moni, kun miellän ne itsekin vähän semmoseksi, ei niin lukijaa palvelevaksi.

  VastaaPoista
 2. Joo, mullekin tää blogi on enimmäkseen semmosta oman pään selvittelyä. Kuukausikatsauksia varmaan vielä tulee tehtyä niitäkin, kenties jo näistä korona-ajoista. Koska näyttäis että tämä vaikuttaa kuluttamiseen tosi paljon.

  Aika vähän palaan vanhoihin postauksiini. Pennon graafeja tutkin välillä. Sellasia kuin tavoitteet ja niiden eteneminen tulee välillä vilkaistua päivityksistä.

  Mitä sun lukijamäärät on. Mulla lukukerrat pyörii jossain 150-250 välissä ja näyttäis siltä että lukemat on pikkasen kasvanu, mutta aika marginaalinen porukka tätä blogia seuraa. En tosin ole aktiivisesti markkinoinut missään. Blogit.fi:ssä näkyy olevan yhdeksän tilaajaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta tuli mieleen käydä katsomassa vastauksesi. :) Kovin pikkuinen minunkin blogini on.

   En oikeastaan tiedä, miten noita yksittäisen tekstin näyttöjä voi tulkita, koska jos lukija lukee tekstejä etusivun kautta (minulla näkyy blogin etusivulla useampi teksti), ne ei kaiketi tilastoidu kyseisen tekstin lukemiseksi..? Blogin katseluita minulla on noin 2500/kk. Yksittäisille teksteille katseluiksi näyttää muutamia satoja. Suosituimmilla teksteillä on tilastojen mukaan lähemmäs 500 katselukertaa tällä hetkellä.

   Itsekään en markkinoi blogia oikeastaan missään. Liikennettä tulee paljolti googlen ja muiden blogien kautta.

   Poista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...