maanantai 26. marraskuuta 2018

Neljännesvuosikatsaus osa 1

Kohta tulee täyteen kolme kuukautta talouskirjanpitoa Pennolla, joten katselin graafeista vähän tarkemmin mihin rahaa on kulunut. Oikeasti tarkastelujakso on 3,5kk koska alotin ensimmäiset merkinnät jo elokuun puolella, mutta kutsuttakoon tätä neljännesvuosikatsaukseksi, koska syyskuu on ensimäinen kokonainen kuukausi jonka olen tarkkaillut kulutusta Pennolla.

Kun avasin Pennon graafit, niin tarkastelujaksolla 1.8-30.11 kiinnitin huomiota erityisesti yhteen kategoriaan. Olen käyttänyt erilaisiin lahjoihin ja hyväntekeväisyyteen 376,75euroa eli  5,3% kaikesta kulutuksesta elokuun puolen välin ja marraskuun lopun välissä. Kuulostaa isolta summalta ja päätinkin tarkastella tarkemmin mihin kaikkeen olen rahaa viskellyt. 


ELOKUU  
70,55e A:n hautajaisten voilepäkakut. 

Lastemme läheisen ystävän vaikeasti päihdesairas isä kuoli elokuussa. Lupasin jeesata hautajaisten laitossa, koska vainajan parikympiset tyttäret olivat yksin vastuussa isän viimeisistä juhlista ja katsoin pienen tuen olevan paikallaan.

SYYSKUU
17,50 synttärilahja nuoremmalle tyttärelle. 

  3,00 osuus yhteislahjasta. Kaveri sai Suomen kansalaisuuden ja päätimme antaa lahjan. 
  6.50 Tuliaiset mökkivierailulle.
  7.85 Nälkäpäivä. 
  2.00 Ketsuppia töihin. Ostettiin työkaverin kanssa jääkaappiin yleisketsupipullo. 
10.00 Sylva ry:n keräys syöpää sairastavien mielenterveystyöhön.

LOKAKUU
70.00 Tandemlaskuvarjohyppyhin tyttärelle ja hänen poikaystävälleen.
10.00 Joululahja kirppikseltä. 

  2.00 Karkkipussi veljelle sairaalaan.

MARRASKUU
 8.00 Karkkeja puolison yrityksen sivuliikkeen avajaisiin. 
50.00 Häälahja kummitytön häihin.
25.00 Osuus yhteislahjasta. Työkaveri saa sytostaatteja. Ostamme työporukalla hänelle    joulusiivouksen.
 2,50 joululahja kirppikseltä
35,00 Kaveri vinkkasi ihmisen, jolla oli iso tarve saada ulkopuolista apua juuri nyt. Päätin    jeesata tuntematonta henkilöä vaikeassa tilanteessa.
  2.00 Hope ry:n lipaskeräys.
10.00 Black friday UnicefinJemen keräys.

29.00 Tuliaiset miniälle ja lapsenlapsille. 
15.85 Synttärilahja puolison pojan tyttärelle.

Tandemhypyt oli kyllä aika ylimääräinen meno, mutta sain ne niin järkyttävän edullisesti tuttavan kautta, että päätin toteuttaa tyttären pitkäaikaisen unelman. Onneksi puoliso maksoi hypyistä puolet.
Semmosia lahjamenoja tässä kvartaalissa. Olisko näistä voinut säästää. Joistakin ehkä vähän summaa pienentämällä ja joihinkin ois voinut laittaa enemmän. Semmosta sen on hyväntekeväisyyshommissa. Vähänkin auttaa, mutta paljokaan ei ole koskaan tarpeeksi.3 kommenttia:

  1. Lahjoja antaessa tulee itsellekin hyvä mieli. :)

    Mua kiinnostaisi myös muut osa-alueet, paljonko on menyt esim ruokaan, asumiseen, autoiluun ym 1/4 osa vuodessa. Jos jaksat kirjoittaa niitäkin auki niin täältä löytyy tosi innokas lukija. :D

    VastaaPoista
  2. Moro! Kiva kun kiinnostaa. :) Tästä innostuneena lupaan tutkia graafeja lähipäivinä tarkemmin. Kvartaalihan tulee täyteen vasta perjantaina, mutta kyllä sitä voi jo tässä vaiheessa pikkuisen repostella. :)

    VastaaPoista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...