maanantai 5. marraskuuta 2018

Puskuri

Mä ymmärrän sen, että kun ihmisiä kehotetaan säästämään samassa yhteydessä puhutaan puskurista. Tavallaanhan puskurin kerääminen on säästämistä koska jätetään osa tuloista käyttämättä mahdollista myöhempää nopeaa tarvetta varten.

Nyt kun lukenut talousblogeja niin monelle (myös itselleni, siksihän tästä kirjoitan) puskurista on muodostumassa osa omaisuutta jolloin siitä tulee rahaa jonka käyttö harmittaa, vaikka just näin ei pitäisi olla.

Oikeasti puskurin pitäisi olla ajatuksissa käyttörahaa. Juuri sitä jolla ostetaan hyvällä mielellä niitä asioita joita on aiemmin osteltu osamaksulla ja luottokortilla. Säästöt ovat rahoja jotka ovat rahastoissa tai kiinteässä omaisuudessa tuottamassa lisää, puskuri on käteen jäänyttä käyttämiseen tarkoitettua palkkaa, ei säästöä.

Itelläni tän hetken puskuri on todella vaatimaton, n.500 euroa johtuen siitä, että olen käyttänyt siitä syys- ja lokakuussa 1400e polkupyörän ja harrastusmatkan hankintaan. Veronpalautukset korjaavat tilannetta kuukauden päästä ja palkastakin pystyy siirtämään puskuriin jotain, koska rahastosäästöosuuteni on vielä tässävaiheessa varsin maltillinen.

Tavoitteena olisi tehdä puskurista sen verran iso, että voisin pitää alarajana alarajana yhden kuukauden palkkaa (1700), jonka alle ei mennä kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. Ja kaikki muu puskuriin kertyvä raha olisi käyttörahaa jolla maksetaan harrastukset ja muut isommat harvemmin tulevat menot.

Yritän tavoitella tilannetta että puskuritillä olisi rahaa hetkestä riippuen 1700-6000e ja kaikkea mikä ylittää ton 1700e saa käyttää hyvillä mielin kaikkiin niihin tarpeisiin jotka järkeviksi tarpeiksi ymmärtää.

Oikeastihan jokainen tietää mikä on järkevä tarve ja mikä ei. Eikös tiedäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...