torstai 22. marraskuuta 2018

Pöytäni kolme jalkaa

Kokouksesta löydetty taloudellinen neuvonantaja on saanut minut palaamaan useampaan kertaan neuvojensa pariin. Varmaan tykkään ohjeista siksi, että ne mukailevat omia ajatuksiani.

Tärkein neuvo on, että ainut asia mihin voi ottaa velkaa on asunto ja siihenkin niin vähän kuin mahdollista. Mitään muuta ei misään tilanteessa hankita velaksi. Piristävän vanhanaikainen ohje tässä hektisessä ajassa, jossa kaikki on saatava heti ja nyt.

Kun viisi vuotta sitten aloitin kalliin harrastuksen päätin, että mitään en hanki velaksi. Tämä on ollut hyvä päätös. Olen ehkä harrastanut vähän vähemmän, enkä ihan kaikkein trendikkäimillä varusteilla, mutta olen silti saanut olla lajissa mukana, mieli on ollut vapaa ja rahaa on riittänyt myös kaikkeen muuhun. 


Jos antaisin nimet talouttani kannattelevan pöytäni jaloille ne olisivat alkoholittomuus, tupakoimattomuus ja velattomuus. Näiden varaan kun katan loppuelämän ateriat niin ihan huonosti ei voi mennä. 


Talousvalmentajan ohjeet tiivistettyinä ovat tällaiset. 

 1. Osta auto käteisellä, ei koskaan velalla. Säästä summa etukäteen, jos sinulla on varaa maksaa se jälkikäteen on sinulla myös varaa säästää siihen etukäteen. Auto on silloin sinun!
 2. Osta luottokortilla vain kun pystyisit maksamaan luottokorttivelan pois välittömästi ostotapahtuman jälkeen. Älä anna rahojen mennä turhiin korkoihin!
 3. Laadi budjetti ja anna budjetin määrittää kulurakenteesi. Otat taloutesi hallintaan!
 4. Uskalla sijoittaa ja aloita niin aikaisin kuin mahdollista, ja hiukan enemmän kuin mihin luulet, että sinulla on varaa. Tulet yllättymään!
 5. Älä ota niin paljon asuntolainaa kuin mitä irtoaa, vaan ota reippaasti vähemmän ja sijoita erotuksen. Tulet kiittämään meitä tästä neuvosta tulevaisuudessa!
Kannattaa lukea koko päivitys täältä: 

http://www.holmstromgroup.com/fi/education-coaching/taloudellinen-neuvonanto-valmentajan-vihjeet/
2 kommenttia:

 1. Hyviä neuvoja kaikki. Varsinkin kohtaa 2 moni saattaa vierastaa. Itse ostan aina kaiken luottokortilla ja saan maksuaikaa sitä kautta. Mutta luottoraja on laitettu niin matalaksi että pystyn aina maksamaan koko laskun pois eli koskaan ei oikeasti mene luoton puolelle. Hillitsee muuten kulutusta kun siinä Prisman kassalla kone piippaa hylättyä....

  VastaaPoista
 2. Matkaa varten otin luottokortin ja käytän sitä satunnaisesti just matkoja ostellessa yms isompaa, mut mulla on siinä oletuksena että maksetaan aina seuravassa laskussa pois.

  Toi ykkonen on musta vaikuttava. Luulen että suurin osa suomen autoista on ostettu velaksi. On ihanan vanhanaikaista säästää ensin ja ostaa vasta sitten. Samalla saa harkinta-aikaa kunnolla että
  tarvitseeko ja aluaako sitä sittenkään. :)

  VastaaPoista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...