lauantai 6. lokakuuta 2018

En osta mitään -päivät

Syyskuussa ei tullut ainuttakaan päivää jolloin en ostanut mitään. Erilaisia maksutapahtumia on yhteensä 84. Keskimäärin päiväostoja syyskuussa on ollu 2.8 kpl. Keskimääräinen päiväkulutus näkyy olevan niinkin hurja kuin 38e eikä siihen ole laskettu vuokraa. No sielä on ne pyörä, sähköhammasharja, imuri, vedenkeitin ja pyörän pumppu, jotka lisäävät keskikulutusta 19 eurolla päivässä. Listasta löytyy kolme päivää jolloin ostokertoja on ollut vain yksi. Enimmillään tapahtumia on ollut kuusi. 

Paha vielä sanoa mikä voisi olla tavoitteena päiväkohtaiselle keskikulutukselle. Lokakuun viiden ensimäisen päivän keskikulutus on 14 euroa. Kurkkasin Marttojen budjettilomakkeeseen ja näyttäisi etä 14e:n keskikulutus voisi olla realistinen. Se alle toki pyritään. 

Muutamissa blogeissa on asetettu tavoitteita nollaostopäiville. Viime kuun kokemuksen perusteella ei kovin ihmeitä kannata odottaa. Jos nyt aloittais vaikka 1-2 päivästä viikossa. Neljä nollapäivää kuukaudessa on naurettavan vähän, kahdeksan jo ihan kohtuullinen. Tämän viikon ensimmäinen nollapäivä osui keskiviikolle ja tänään voisi olla se toinen päivä, koska eilen kävin kaupassa.

Ostan aina kun mahdollista punalapputuotteita. Paikkakuntamme S -marketissa on käytössä viimeisen aukiolotunnin tupla-alennus jolloin -30% onkin -60%. Eilen poikkesin työvuorojen välissä ostoksilla ja katsoin kelloa 17.20. Jee, viimeinen aukiolotunti, nyt kannattaa ostaa jotain extraa. Ja niis sitten ostin säästön kiilto silmissä kokonaisen broilerin, leipäjuustoa ja valmisaterian evääksi tälle päivälle. Pikkusen ihmettelin ostoksien kalleutta kassalla, mutta vasta kotona katsoin kuttia ja totesin, etten ollutkaan saanut ylimääräistä alennusta aleostoksistani. Kassan virhe, päättelin.

Onneksi en ehtinyt rynnätä kauppaan tekemään oikaisua.Epäsäännöllinen työaika tekee virheitä päähän. Eilen oli perjantai, minä elin lauantaissa. Onnistuin taitavasti säästämään kympin ylimääräiset ostokset. Pikkusen pitää vielä harjotella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...