torstai 25. lokakuuta 2018

Huono omatunto

On oikeastaan erikoista että omien etukäteen säästettyjen rahojen käyttämisestä tulee huono omatunto. Ostin eilen lentoliput ja aktiviteettiliput joulumatkalle. Puskurirahasto meni tyhjäksi ja se pikkuisen ahistaa. Numerot tuntuvat tuovan jonkinlaista turvallisuudentunnetta ja kun numero näyttää nollaa niin ahistaahan se. Asiat on oikeesti hyvin, velkaa ei ole ja rahaa tulee koko ajan riittävästi. Eli pitäisi osata iloita siitä että kerrankin oli varaa hankkia itelleen jotain josta on haaveillut. Mutta oliko siihen varaa, jos se kerran ahistaa. :)

Miinuksella en ole missään muussa kuin rahastosäästämisessä. Eka kertaa kolmeen ja puoleen vuoteen on vähäriskinen säästöpankki korko plus b -rahasto mennyt muutaman euron miinukselle. Myös S-Pankin säästäjään sijoittamani ensimmäinen 50e on pienentynyt 49,65e:ksi. Kurssit kuulema tippuvat nyt reipasta vauhtia. Meikä jatkaa nyt vaan reippaasti säästämistä aiemmin päätetyilla summilla. Olis kuitenkin tarkoitus säästää rahastoihin ainakin seuraavat 13 vuotta, joten kyllä ne sieltä vielä takaisin nousee.

Just nyt tää 250e/kk sijoitusrahastoihin tuntuu ihan oikealta summalta. Säästötavoite oli vielä joku viikko sitten paljon korkeampi, mut näyttäis siltä, että en mä ihan siihen tahtiin saa puskuria kerättyä kuin mitä olin ajatellut. Jos nyt asettais uudeksi tavoitteeksi kahden kuukauden palkan ensi vuoden loppun mennessä puskuritilille. Aiemmin se oli yli kolmen kuukauden palkka, mut jos nyt olis armollinen itelleen ja etenis ihan rauhalliseen tahtiin tässä säästämisessä.

Muuten kaikki asiat on ok ja odotan Tukholman reissua malttamattomana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...