tiistai 25. syyskuuta 2018

Ensimmäiset 12 päivää

Aiemmin mainitsemani Penno (https://penno.fi/home) toimii mulla kyllä kirjanpitovälineenä loistavasti. Eka kertaa elämässä olen jaksanut pitää kirjaa kaikista menoistani pitempään kuin kolme päivää. Menojen kirjaaminen Pennoon on helppoa ja jollain tavalla myös palkitsevaa. En millään malttais odotta että kuukausi tulee täyteen ja näen kokonaisen kuukauden grafiikat. Puhumattakaan siitä että näkisi kokonaisen vuoden grafiikat ja sen muutoksen mitä tämmönen säästämisen ajatteleminen on saanut aikaan, jos on saanut. 

Säästäminen ei ole alkanut ihan niin tehokkaasti kuin toivoin. Muutamia isompia hankintoja on ollut pakko tehdä. Ensimmäinen oli sähköhammasharja 49.90 kesälomalla kadonneen tilale ja toinen oli pyörän pumppu 35.00. Molemmat on mulle tarpeellisia asioita. Jouduin ostamaan nämä tavarat uusina, vaikka yleensä pyrin ostamaan kaiken käytettynä. Nyt vaan ei käytettyjä löytynyt tarpeeksi pienellä vaivalla. Pumppu on kallis siksi, että halusin mallin jota voi pumpata seisaallaan ja josta näkee rengaspaineen. Hammasharjasta en ihan halvinta mallia halunnut, enkä kalleinta. 

Yksittäisiä maksutapahtumia on 35kpl ja päiväkulutus tähän mennessä niinkin hurja kuin 27e/päivä eikä siihen lasketa asumisen kuluja. Noi isommat ostokset toki nostaa sitä päiväkulutusta melkein kympillä/päivä että sikäli ei pitäis olla hirveän pahoillaan. Joitakin tavaroita vaan pitää toisinaan hankkia. Reppu olis vielä pakko ostaa ihan lähipäivinä, koska vanhasa on reikä josta mahtuu lomapkko, mutta reppua en osta uutena. Niitä luulisi olevan kirppikset ja torit väärällään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...