torstai 13. syyskuuta 2018

Miten Pennon graafit sais siirrettyä tänne

Tietotekninen osaamiseni on vähän niin ja näin. Onnistuin äsken poistamaan edellisen julkaisuni Pennosta kun tein kokeiluja siitä kuinka saisin julkaistua Pennon graafeista kuvat täällä blogissa. Kokeilin parillakin epäonnistuneella keinolla ja poistin sitten näitä julkaisujani ja samalla myös vahingossa Pennoa käsittelevän postaukseni. Mut se on nyt on aika sama. Olennaista olis tietää että miten sellasia kuvakaappauksia tehdään. Pitää yrittää selvitellä.

3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että käytät Pennoa ja olet siitä blogissasi kirjoittanut! Olen Takuusäätiöllä töissä ja minulle sattui jäämään talteen tuo aiempi blogikirjoituksesi Pennosta. :) Voisin lähettää tekstin sinulle, jos haluaisit julkaista sen uudelleen? Voisimme sitten mainostaa sitä ja blogiasi Pennon twitter-tilillä. Mitäs sanot tällaisesta diilistä? :)

  VastaaPoista
 2. Sopii hyvin. Vielä kun ymmärtäisin miten kopioin pennon grafiikat tänne blogiini, niin kaikki olisi vallan ihanasti. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Kopsaan tuon tekstin suoraan tähän kommenttikenttään. :) Noissa grafiikoiden kopioimisessa suosittelisin kokeilemaan kuvakaappaustyökalua, joka pitäisi löytyä kaikista koneista valmiina. Ja sen avulla rajaisit haluamasi grafiikkanäkymän, jonka voisi myöhemmin blogiin liittää. Tässä tarkemmin ohjeita sen käyttämisestä, mikäli ei ole sulle tuttu: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4027213/windows-10-open-snipping-tool-and-take-a-screenshot

  Ja tässä siis se blogikirjoitus:

  "Penno

  Olen vuosia yrittänyt saada jonkinlaista järjestystä elämään useammallakin elämän alueella, mutta vaikeaa on ollut. Kaikki kurinalaisuutta ja rehellisyyttä vaativat systeemit, ruokapäiväkirja tai kulujen kirjanpito esimerkiksi ovat epäonnistuneet tähän mennessä. Vihkoja on aloitettu lukuisia kertoja ja aina jotain unohtuu joko tahallaan tai vahingossa. Muutamassa päivässä into on mennyt ja sama huoleton rahan kulutus ja todellinen tietämättömyys talouden tilasta jatkuu.

  Elokuussa päätin aloittaa tämän säästöprojektin ja samalla mietin hyvää systeemiä jota jaksaisin pitää pitempään kuin pari päivää. Muistelin että Martoilla on joku taulukko tähän ja olinkin jo alkamassa sen käyttäjäksi. Laitoin asiasta viestiä itseäni viisaammalle siskolleni ja hän osasi suositella mulle Pennoa.

  https://www.takuusaatio.fi/palvelumme/penno

  Penno on osoittaunnut todella käteväksi systeemiksi. Se on helppo päivittää joko puhelimella tai tietokoneella heti kun ollut menoja tai tuloja. Nään koko ajan missä mennään, paljonko olen kuluttanut, paljonko voin päivässä kuluttaa, mihin rahat ovat menneet ja minkä verran on jäämässä säästöön. Ohjelma tekee myös graafisia piirroksia kulutuksesta. Näiden avulla on helppo hahmottaa millainen siivu mihinkin asioihin menee.

  Olen nyt pitänyt tarkkaa kirjanpitoa menoistani elokuun lopulta saakka. Valitsin kuukausijaksoni aloituspäiväksi kuukauden 15 päivän, koska se on tilipäiväni. Koska aloitin Pennon vasta 27.8 on tässä ensimmäisessä tarkastelujaksossa joitakin epätarkuuksia 15-27.8 välisellä ajalla. Yritin selvitellä tiliotteelta menoni tolta väliltä, mutta olen käyttänyt myös käteistä niin kaikesta kulutuksesta ei ole aivan täsmällistä tietoa. Tämä ei haittaa. Kulutus on ollut nyt syyskuussa muutenkin erittäin poikkeuksellinen. Rahaa on mennyt isompiin hankintoihin, kuten pyörään, mutta toisaalta olen selvästi alkanut harkita erilaisten asioiden tarpeellisuutta ihan eri tavalla nyt kun tiedän merkitseväni kaiken ylös täsmälleen ja päivittäin.

  Yritän osata siirtää graafiset kuvat ensi viikolla tänne blogiin, niin katellaan sitten yhdessä miten holtitonta tai hallittua rahankäyttö on ollut.

  Penno on selvästi toimiva systeemi minulle. Tässä vielä linkki ohjevideoihin.

  https://www.takuusaatio.fi/palvelumme/penno/ohjeet

  Edit: Eurotarkka oli tehnyt pari päivää sitten todella kattavan selvityksen Pennon ominaisuuksista. Kannattaa käydä lukemassa se jos asia alkoi kiinnostaa. https://eurotarkka.blogspot.com/2018/09/Penno.html

  VastaaPoista

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...