keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Hynää myös hyvään.

Erosin pari vuotta sitten kirkosta. En nyt jaksa availla tätä kokonaan, kun ei se taida itellekään täysin selvää olla että miksi ja miksi juuri silloin. Rahan säästöstä ei kuitenkaan ollut kysymys. Enemmänkin kyse oli protestista yhden uskonnon valta-asemaa vastaan. Minun keski-ikäistä anarkiaani. Pieni mielipide, jonka toeteutin useammankin impulssin aikaansaamana. Se siitä. On täysin mahdollista että liityn kirkkoon takaisin. Teen sen heti kun kirkko ja valtio eroavat toisistaan. :)

Yksi syistä toki liittyi myös kirkollisveroon. Laskin että olin maksanut 30 vuotta säännöllistä avustusta yhdelle hyväntekeväisyysjärjestölle ja jatkossa halusin itse päättää mihin kohteisiin minun 300e/vuosimaksuni menee.

Päätin jakaa osuuteni palasiksi niin että lahjoitin kerran kuukaudessa 25e jollekin hyvää tekevälle järjestölle. En tietenkään muista kaikkia kohteita, mutta näistä "vapaaehtoisista kirkollisveroistani" ovat hyötyneet muunmuassa saimaannorpat, sairaalaklovnit ja vapaakirkon partiolaiset. Joskus vero on mennyt järjestölle, joskus yksittäiselle ihmiselle, kohteita ei ole ollut vaikea löytää. Vuosi sitten päätin avustaa "kirkollisveroillani" ulkomailla asuvaa tuttavaperhettä, joiden toimeentulo on niukkaa ja laitoin heille joka kuukausi 25e.

Nyt olen jättänyt tuttavaperheen hetkeksi muiden avustajien varaan ja siirtynyt taas itsenäiseksi lahjoittajaksi. En etsi aktiivisesti kohteita, luotan että oikeat asiat tulevat oikeilla hetkillä vastaan. Tämän kuukauden kohde tulee olemaan SPR:n nälkäpäivä.

Pennoon tein oman kategorian hyväntekeväisyydelle. Sieltä voin seurata toteutanko suunnitelmaa vai olenko alkanut lusmuilla 
ahneuttani.

Just nyt anarkian kohteenani on Veikkaus. Kuten kerroin aiemmin, lopetin lottoamisen pari viikkoa sitten. Lottoamani summa ei ole ollut järin iso, sellanen 8-12e/kk. Se on kuitenkin melkein puolet tosta oletetusta kirkollisverostani ja nyt loppuu tämän hyväntekeväisyysjärjestön avustaminen

Eilen lompakosta putosi lattialle veikkauskortti. Tajusin että en ole vielä oikeasti eronnut veikkauksesta. Leikkelin korttini palasiksi. Tekipä hyvää. Nyt sättäilen veikkauksen asiakaspalvelijan kanssa koska haluan lopettaa pelitilini. Pelitilin lopetus onnistuu helposti Veikkauksen sivuilla chatissa.

  1. Tiina 
    Selvä juttu! Irtisanon asiakkuuden ja saat sähköpostiin vahvistuksen, kun tämä on selvä. Voisinko olla muuten avuksi?

  2. Asiakas 
    Kiitos tämä riittää. Oikein hyvää päivänjatkoa. :)

  3. Tiina 
    Kiitos yhteydenotostasi ja oikein mukavaa alkusyksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...