tiistai 4. syyskuuta 2018

Mitä sitä oikein tarvitsee.

Heti kun alkaa miettiä säästämistä nousee ikään kuin vastavoimana esiin erilaisia asioita joita pitäisi hankkia. Pölynimuri hajosi, hammasharjan laturi katosi kesälomareissulla, tekis ihan hirveesti mieli överikallista harrastuskypärää, koska..... ja pyöräkin vaatis taas takarattaiden vaihdon, että pitäiskö  ostaa jo viimein uusi fillari.

Imurin ostin eilen. En halvinta enkä kalleinta.Asetin 200 euroa ehdottomaksi kipurajaksi ja tällä kertaa se riitti. 179 eurolla löytyi sellanen peli, joka ainakin aamun koekäytössä osottautui järjettömän imeväksi ja älyttömän hiljaiseksi. Puoliso maksoi puolet imurista.

Hammasharjan laturi katosi jo heinäkuussa. Vuokrattiin kesämökki kuukaudeksi ja sillä reissulla se hävisi. Kattelin että Clas Ohlsonilla olis laturi 29,80e. Aide.fi möis samaa laturia hintaan 23.90e ja tori.fi:ssä olis käytettynä hintaan 9e+postikulut yhteensä 14.20e . Torista löytyi tarkemmalla selauksella useammaltakin myyjältä kympillä koko harja latureineen, täytyy funtsia. Tarve olis akuutti. En saa käsiharjalla hampaita puhtaaksi, mut en kyllä haluais laittaa 30 euroa laturiin. Järkyttävän hintanen.

Siitä mennäänkin sitten seuraavaan aiheeseen eli suhteellisuuteen. 30e laturista on aivan liikaa ja 300e uudesta imurista järjetön ajatus, mutta sama päivänä voin tosissani väittää tarvitsevani 600 euroa maksavan kypärän koska se saattaa olla just nyt myytävistä lajini kypäristä se kaikkein paras. Kallein se ainakin on, onko hinta täsysin suhteessa laatuun, sitä on kokeilematta vaikea sanoa eikä ko. päänsuojauslaitetta vielä kavereilta löydy, jotta voisin kokeilla ja katsoa lähemmin.

Kypärän kanssa saman hintainen (tai pikkuisen kalliimpi) olisi uusi fillari. Pyöräilen reilun 1000km kaudessa, eli aika vähän.  Pyöräily ei siis ole pääharrastukseni vaan lähinnä kulkuväline kaikkialle.  Nykyinen pyörä on 15 vuotta vanha Tunturi H 310 joka on ollut mulla käytössä 11 vuotta ja sitä ennen se oli lojunut uutena käyttämätömänä edellisen omistajan pyörävarastossa neljä vuotta. Siihen on vaihdettu takarattaita pariinkin kertaan ja nyt alkaa taas ronksua siihen malliin että ens talvena pitäis rattaat uusia. Tunturi on ollut ihan valtavan hyvä mun tarpeisiini, mutta viidessätoista vuodessa materiaalit ja tekniikat on niissäkin parantuneet. Olis kiva kun olis sellanen kepeästi rulllaava fillari vanhojen jalkojen alla.

Kumpi olis nyt sitten tärkeämpi hankinta kypärä jonka laitan päähän 50-100 kertaa vuodessa vai fillari jolla ajan sen 1000-1500 km kaudessaan. Jos ihan rehellinen olen niin pyörä olis tarpeellisempi, mut toisaalta voishan sen vielä huoltaa ja mennä vielä kauden tai pari. Uusi kypärä olis vaan niin <3 p="">
Niin että ei tästä vissiin ole tulossa mikään säästöblogi. Aika nopeasti palaa vanhat säästöt jos näitä elämisen ja liikkumisen ja harrastamisen  tavaroita pitää tähän tahtiin hankkia. Täytyy miettiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...