lauantai 1. syyskuuta 2018

Perusjuttuja

Säästämisessä ja painonhallinnassa toimii samat säännöt. Ei pidä syödä enemmän kuin kuluttaa. :) Heh heh, taisi olla aika ontuva vertaus, mutta sitä siis tarkoitin, että jos meinaa elää onnellista ja tasapainoista elämää on paremi rakentaa kulutuksensa niin että elelee suunnilleen tulojensa mukaan.

Kun aloitin kalliin harrastuksen päätin että velkaa ei sitten tähän oteta. Jos en pysty harrastamaan rahojeni mukaisesti pidän tauon tai lopetan. Itseasiassa olin päättänyt edellisen velkaantumisen jälkeen (joka on pitkä tarina ja johtui enemmän puolison sotkuista kuin omistani) että en ota enää ikinä velkaa mihinkään. Tästä on nyt aikaa sellanen viisi ja puoli vuotta, luottotiedot on palautuneet, visakortti lojuu toimettomana piirongin laatikossa eikä velkaa ole mihinkään suuntaan yhtään. Muutamia matkoja olen tehnyt ja työntänyt rahaa harrastuksiin. Palkka on riittänyt hyvin kaikkeen mitä olen tarvinnut.

Mulla on muutamia erityisjuttuja joiden takia palkka riittää ja siitä jää yli. Lapset ovat aikuisia, en tupakoi, en käytä alkoholia, en omista autoa eikä mulla ei ole minkäänlaista intohimoa sisustamiseen, joten koti on kasattu kirppitavaroista. Näillä pääsee jo aika pitkälle. En kuitenkaan koe pihisteleväni. Olen vaan tottunut tämmöisiin asioihin ja ne sopivat hyvin tapaani olla olemassa.

Taloustilanne on tällä hetkellä helkutin hyvässä tasapainossa. Juurikaan ei ole omaisuutta, mut ei ole velkaakaan. Äärimmäisen kevyt olo. Ei omistamisen taakkaa, ei menettämisen pelkoa, eikä hirveetä ahistusta jokaisen postiluukusta tippuneen kirjeen kanssa, että kuka sieltä huutelee omiensa perään ja millä summalla.

1.9. 2018 taloustilanne on täsmälleen tämä:

Käyttötilllä on 234,29e  Tilipäivään on pari viikkoa, eikä erääntyviä laskuja ole ennen tilipäivää.
Käteistä on 154,55e
Säästötillä on 512,23e
Pankin maltillisella rahastotillä on 2712,89e 
Saamisia on puolisolta 900e, jonka lainasin hänelle pari viikkoa sitten pikavippinä pikavipin korolla :)

Rahavarat yhteensä 3613.96e (plus saamiset, jotka tulee sitten kun tulee, parin kuukauden maksuajasta sovittiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taloustilanne vuoden 2021 päätyessä

  Vuoden 2021 päättyessä rahatilanne on tämä: Nordnet: 18786e (osakkeet 15475, rahastot 932 ja tilillä 2380) Pankki 2119e Käteinen 220e  Yht...