keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Säästötavoite ei ihan toteutunut

Asetin 27.12 2018 itselleni tavoitteeksi nostaa varallisuuttani 6000 euroa vuoden 2019 aikana. Tarkoitus oli säästää 500e/ kk. Varallisuus on noussut vuodessa 5537e Jäin tavoitteesta 463e eli tiivistäen 11/12kk pysyin tavoitteessa ja 1kk jäi puuttumaan. Olisin voinut helposti siirtää ison harrastushankinnan maksamisen ja muutaman muunkin laskun ensi vuoden puolelle, jolloin säästö olisi toteutunut heittämällä, mutta itsepetos on tie tuhoon. 

Pennon graafeista näkee ihanasti tulot ja menot ja ylikulutukset kuukausittain. Tammi-, marras- ja joulukuut ovat olleet ylikulutuskuukausia. Helmi-, touko- ja syyskuu ovat ainoat jolloin säästöön on jäänyt jotain ilman lisätuloja.

Petrattavaa siis on. Ensivuodelle laitan saman tavoitteen plus tän vuoden vajaus 463. Tavoite olkoon 6463e lisää vuodelle. Teen aiheesta uuden päivityksen uudenvuodenaattona.

Elokuussa on tulossa kallis matka ja yksi harrastusväliekin pitää vielä hankkia, todennäköisesti säästötavoite ei toteudu päätuloilla. Lisätuloja tuskin tulee yhtä paljon kuin viime vuonna, mutta ei kyllä pitäis olla iha yhtä paljon kulutustakaan. Viime vuoden kulutus oli enemmän kuin päätuloni ovat ja se on surkeaa säästämistä semmonen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nollasin Pennon

 U usi vuosi ja toive vuodesta jolloin kulutetaan vain vähän innosti ottamaan Pennon uudestaan käyttöön. Toivon pääseväni uudestaan rytmiin,...